vrijdag 7 december 2018

De eerste pagina is een feit ...

De eerste pagina is een feit en het zal zeker niet de laatste worden.
Ik heb het uiteraard over de ontzettend gave Art Journal van Studio Light die ik in mijn DT-box van HIP-HOI heb gehad. In mijn unboxing post - een feestje in een pizzadoos - hebben jullie hem al een keer kunnen bewonderen. Geloof mij maar hij is in het echt nog véél mooier. Super dik 300 grams papier en het kan écht wel tegen een "stootje".

De afgelopen weken heb ik telkens weer opnieuw met de Art Journal in mijn handen gezeten, er naar gekeken en weer netjes op zijn plek terug gelegd. Ik had een beetje drempelvrees want zeg nou eerlijk ... wie vindt die allereerste pagina niet ook een beetje "eng". Bang om iets stuk te maken zo voelt het een beetje. Laat ik je vertellen dat je bij deze journal niets kapot kunt maken! Zou je na voltooiing van de eerste pagina uit volle borst zeggen "naaaahhhhhh ... dit gaat het ECHT NIET worden" dan maak je de ringband open en haalt het papier er uit. Geen gescheur, losse blaadjes of wat dan ook. Ik persoonlijk vind het geniaal ... een AJ met een ringband. Gek hé waar een mens blij van kan worden.

Vandaag is dus de dag ... de eerste pagina is een feit. Ineens had ik zin om lekker te "kliederen". Ik had trouwens absoluut geen plan van wat het moest worden wel wist ik dat ik een stencil wilde gebruiken. Het werd een stencil uit de GRUNGE Collctie van Studio Light. Dit stencil lag ook in de box van HIP-HOI. Het herinnert mij aan honingraad waardoor mijn keuze mbt de kleuren snel was gemaakt.
Omdat je het papier makkelijk uit de Art Journal kunt halen is het aanbrengen van, in dit geval, Texture Paste Transparant Matte van Ranger een kinderspel. Na het aanbrengen van de Texture Paste gebruikte ik mijn heattool om snel weer verder te kunnen. Op de droge Paste ging ik aan de slag met Distress Oxides. Eerst gebruikte ik "Fossilized Amber" en "Spiced Marmalade" om de hele pagina een kleurtje te geven. Daarna gebruikte ik mijn Ranger Distress Sprayer om lekker met water aan de slag te gaan. Het mooie aan de Distress Sprayer is het feit dat je dunne en dikke druppels ermee kunt maken ... ik ben gek op die van mij en gebruik hem waar ik maar even kan.



Op de foto hier onder kun je de dikkere druppels goed zien.
Het leuke aan het werken met de transparante Texture Paste is dat daar de Oxides niet op blijven zitten. je kunt heel makkelijk met een vochtig doekje de inkt weer van de Texture Paste halen. Het effect hiervan zie je ook weer op de volgende foto. Na enig "spuitwerk" met mijn Distress Sprayer ben ik verder gegaan met Distress Oxides "Abandoned Coral". Ik heb de randen mooi aangezet en ben hier en daar een stukje naar het midden gegaan. Op de plekken waar ik het toch niet zó geweldig vond ben ik gewoon weer met een van de eerdere kleuren over heen gegaan. Dit is een leuk dingetje van de Oxides ... droog op droog kun je de kleuren super met elkaar blenden. 

Na de Oxides heb ik met stempels hier en daar accenten gezet. Ik ben helemaal verliefd op de "koffievlek" uit de Studio Light Industrial 3.0 set. Hij past perfect bij de imperfecte stijl van deze pagina. Deze stempel lag trouwens ook in mijn waanzinnig leuke DT-box van HIP-HOI ... ik ben en word nog steeds ontzettend blij van het feit dat ik het nieuwe Design Team-lid van HIP-HOI mocht worden. 


De tekst "imperfection is beauty" komt van een oudere stempel van Visible Image. Ik vond de tekst lekker toepasselijk bij deze imperfecte pagina.

Op zich was ik best wel tevreden met de pagina maar ik miste nog iets. Rondkijkend op mijn tafel zag ik de stempelafdruk van het motje (is het wel een motje?) uit een Stampers Anonymous set. Hij lag daar al een poosje, op weg naar de prullenbak, omdat ik de afdruk niet goed uit was gesneden door mijn Brother Scan'n Cut. Beestje miste zijn voelsprieten en zijn pootjes wat hem perfect voor deze pagina maakte. Ik heb hem ingekleurd met mijn nieuwe Zig Clean Color Real Brush pennen die Antoinette van HIP-HOI in de DT-box had gelegd. Ik had eerder nog niet met deze pennen gewerkt en, eerlijk is eerlijk, inkleuren was niet mijn favo-hobby want "kan ik niet" en "moeilijk". Nou ik ben om ... het is toch zó makkelijk met de Zig Real Brushes om een afbeelding leuk in te kleuren. In combinatie met de blender pen is het een fluitje van een cent. Ik heb het motje nog een laagje met de Wink of Stella "clear" gegeven maar daar zie je helaas niets van op de foto.

Als allerlaatste heb ik toch nog een keer de Oxides erbij gepakt. Ik heb de rand aangezet met "walnut stain" en nog een laatste keer mijn Distress sprayer zijn werk laten doen. Ja ... ik ben tevreden met mijn eerste pagina in mijn nieuwe Art Journal.

Voor deze vierde HIP-HOI DT creatie had ik het volgende nodig
  • Studio Light Grunge Collection stencil (MASKSL13) - uit het HIP-HOI pakket
  • Studio Light Journal Art by Marlene 2.0 JOURNALBM02 - uit het HIP-HOI pakket
  • ZIG Clean Color Real Brush brown (RB-600AT/060), blush (RB-600AT/069), blender (RB-600AT/999) - uit het HIP-HOI pakket
  • Studio Light INDUSTRIAL 3.0 stempel (STAMPIN319) - uit het HIP-HOI pakket
  • Ranger Texture Paste Transparant Matte - uit eigen voorraad
  • Stampers Anonymous Tim Holtz collection (Entomology CMS328) - uit eigen voorraad
  • Ranger Distress Oxides  ( abandoned coral, walnut stain, fossilized amber, spiced marmalade) - uit eigen voorraad
  • Ranger Distress Sprayer - uit eigen voorrad
  • Visible Image "Imperfection is beauty" - uit eigen voorraad 
  • Wink of Stella clear - uit eigen voorraad

Zou jij ook graag iets willen bestellen kijk dan evenmin de webshop van HIP-HOI. We hebben en speciale DT-pagina waar je de beschreven producten kunt vinden. Mocht je iets niet kunnen vinden stuur gerust een mailtje Antoinette zal altijd haar best doen om je te helpen.


Kijk ook eens op de blogs van mijn collega-DT-dames Miriam en Claudia. En berichtje vinden zij net zo leuk als ik.

2 opmerkingen:

  1. superrrrr, wat is ie gaaf geworden #verliefd. Gr. Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een toffe eerste pagina 😍. Nix niet imperfect... hij is super! Ik herken jouw gevoel vh Art Journal en het heen en weer pakken en weer terugleggen, haha. Ik ben nog niet zover dat ik mijn eerste pagina heb gemaakt. Maar ik heb inmiddels wel wat ideetjes. Nog ff terugkomend op jouw crea... het motje is ook schattig. Zombie echt naar de prullenbak verhuizen, arme ziel hihi.

    BeantwoordenVerwijderen